Liebherr LTM1500-8.1 in de kleuren van en met opschriften van kraanbedrijf "Sarens" uit Belgie(schaal 1:87, fabrikant Kranlab/Sarens).

Een prachtig miniatuur van deze zware 500 tons-kraan in de H0-schaal. Kranlab heeft vele details aangebracht die het model af maken.

Wat ik jammer vind is dat de kraan wordt geleverd met een kleine haak ipv een hijsblok, zoals ook vaak wordt gedaan bij WSI en IMC. Ook een oog aan de voorzijde om het hijsblok aan te kunnen hangen bij transport ontbreekt. Zelf heb ik daarom twee ogen van touw gemaakt (voor een hijsblok met dubbele haak) en met tape onder de cabine geplakt. daarna heb ik het hijsblok van een Liebherr LTM1300-6.2 van Herpa er aangehangen, dat staat tenminste veel realistischer.

Maar verder is het model wel helemaal top.

De wielen kunnen helaas niet sturen, maar dat zie je bijna nooit op deze (H0/1:87)-schaal. Zou wel een echte plus zijn, vind ik.

Enkele afmetingen van het model. Deze is in schaal 1:87, dus 1cm van het model is 87cm in het echt.

Voor nu blijft het nog even bij deze foto's. Omdat ik weinig tijd heb en de foto's van de opgetopte(opgebouwd en uitgeschoven) kraan buiten wil maken als het windstil is, heb ik daar nog niet echt de kans voor gehad.

Ik hoop wel zeer binnenkort aanvullende foto's te kunnen laten zien, dus wordt zsm vervolgd...