Scania R580 8x4 zwaartransporttrekker met 4-assige Nooteboom teletrailer in de kleuren van en met opschrift "Van Grinsven BV"(schaal 1:87, fabrikant Herpa).

Deze combinatie kocht ik via Marktplaats en er ontbraken wat onderdeeltjes, in de advertentie netjes vermeld door de verkoper. Zo waren de spiegeltjes er niet bij en nog wat onderdelen van de oplegger zoals steunpoten, bedieningskastje, fietsenvanger en breedtemarkeringen. Ik vond dat geen probleem, want spiegeltjes had ik nog wel liggen en de overige onderdelen heb ik gemaakt van afvalstukjes van kunststof van Kibri. Ook ontbraken er nog de rongen van de trailer, maar die laat ik toch maar achterwege.

Van Grinsven BV is een bedrijf dat vooral gespecialiseerd is in bedrijfsverhuizingen, kraanactiviteiten en exceptioneel transport. Deze combinatie valt uiteraard onder de laatstgenoemde categorie, want daar is hij uiterst geschikt voor: een krachtige Scania met een lange, uitschuifbare trailer van Nooteboom, daar kunnen heel wat speciale transporten mee worden uitgevoerd. 

Maar Van Grinsven BV heeft nog veel meer interessante combinaties, ik zie ze dagelijks langskomen en dat geeft mij echt een kick. Vooral de Mercedes-Benz Actros MP4 met Faymonville Combimax modulaire trailer is zonder lading al een hele bezienswaardigheid.

Maar onderstaande combinatie mag er zeker ook zijn, kijk en geniet!

De teletrailer maakt zijn naam echt wel waar!

Hier zijn de spiegels goed zichtbaar. Ze zijn niet echt van deze Scania en de kleur is het ook niet helemaal. Maar ik ben wel tevreden.

Aan deze kant ontbrak de fietsenvanger met breedtemarkering(het zwarte hekje in het midden). 

Aan de linkerkant ontbrak de bedieningskast(zwart). Iets verder naar binnen heb ik nu ook de steunpoten aangebracht.

Kijk voor meer foto's van deze Scania in de rubriek At Work...