Land bewerken met Versatile en Lemken

1 mei 2021

 

Toen ik de Versatile 550 kniktrekker kocht wist ik meteen dat ik daar een grote machine aan zou willen hangen. Echter echt veel grote machines worden er in miniatuur(schaal 1:32) helaas niet gemaakt. Na wat zoekwerk had ik de Lemken Gigant 1000 getrokken cultivator gevonden die toch wel mooi groot is(werkbreedte 10 meter, dus ca. 30cm in model). Hij past dus perfect bij deze grote trekker. De Gigant was gemaakt door Siku en best een mooie machine. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet iets aan zou willen wijzigen, zeg maar gerust verbouwen. Zo gezegd, zo gedaan: hij is verbouwd. Kijk hier maar eens naar het bouwverslag.

In deze aflevering van "At Work" gaat de Versatile 550 met de Lemken Gigant 1000 een stuk bouwland bewerken. De Gigant is denk ik niet echt een machine om een mooi fijn zaaibed neer te leggen, hoewel hij wel vele verkruimelrollen heeft. Voor een nieuw in te zaaien maisland is hij denk ik goed geschikt.

 

Aangekomen bij "de plak" draaien we vanaf de weg het land op. Het zonnetje schijnt, dus een mooie dag voor dit soort werk.

Het land is wel erg ongelijk met vele stenen erin.

We beginnen zoals gewoonlijk aan de zijkant van het perceel.

Door middel van de hydrauliek wordt de culivator uitgeklapt, eerst naar achter en vervolgens laten we hem op de grond zakken.

En krabben maar! Met zo'n werkbreedte ben je zo een eind weg!

We zijn al bijna klaar, even omkeren voor de laatste strook.

Dat was hem, een mooi stukje gedaan met deze combinatie.

Op naar de uitrit en de machine weer gaan inklappen.

En na gedane arbeid weer op weg...