Boeing Chinook HC RAF "Bravo November" helikopter (schaal 1:72, fabrikant Forces of Valor). 

Deze Britse helikopter met dubbele rotor is gebouwd in 1978 en heeft in zijn lange loopbaan al vele malen dienst gedaan in onder andere de Falklandoorlog en in Afghanistan. Hij diende toen vooral als transportvoertuig voor troepen en hulpgoederen.

Het zeer gedetailleerde model vond ik bij toeval bij de webshop Carmodelz in Oostenrijk en is ook alleen daar te koop. Er is keus uit verschillende typen uit verschillende landen en ze zijn erg mooi gemaakt. 

Omdat je zo'n Chinook nagenoeg altijd alleen van onderen kunt zien als hij met veel kabaal over komt vliegen, vond ik het wel leuk om er een als model te kopen. Het is voor mij dus naast mijn andere modellen weer een bijzonder uitstapje...

Er zit ook een standaard bij het model, zodat hij in "vliegende toestand" kan worden neergezet.

Ook zitten er nog wat losse onderdeeltjes bij die je er zelf nog op moet zetten. Dit zijn bijvoorbeeld de antennes aan de voor-en linkerzijkant, het zwarte ronde onderdeel(navigatie?) onder aan de voorzijde en een soort ketel aan de rechterzijde boven de zij-ingang. De wieken van de rotors moet je er ook zelf insteken. Als je goed kijkt zitten er twee piloten in de cabine.

De klep aan de achterzijde kan open en dan kun je zien dat ook de binnenzijde mooi gedetailleerd is.

Voor meer foto's zie de reportage in At Work...