Liebherr LTM1500/1800(schaal 1:55, fabrikant Siku).

Bij deze kraan is het type onduidelijk, want hij heeft kenmerken van twee kranen. Sowieso denk ik dat het een Liebherr is en dan een mix van een LTM1500 en een LTM1800. Het 8-assige onderstel en de kruisvormige stempelarmen zijn duidelijk van een LTM1800. Echter vervoert deze zijn giek niet zelf, maar wordt die voor transport gedemonteerd en op een oplegger vervoerd. De LTM1500 heeft echter zijn giek wel vast op de bovenwagen en vervoert deze dus zelf bij transport. Door deze giek is het onderstel van de LTM1500 ook wat lager gebouwd dan bij de LTM1800, dit om de maximale hoogte niet te overschrijden. De LTM1800 oogt dus ook gewoon wat "hoger op de poten" en dat is bij dit miniatuurmodel dus ook het geval.

Hierdoor heeft hij dus kenmerken van beide kranen.

Uiteraard is dit voor Siku niet van belang geweest, omdat die een speelgoedkraan wilden bouwen en die hoeft nergens op te lijken.

Zelf heb ik de opschriften "Schmidbauer KG" aangebracht en er een beter passend hijsblok aangehangen. Deze heb ik namelijk nog overgehouden van vele oude Kibri-bouwdozen. Ik vind deze details de kraan toch wel ietsje mooier maken.