Jaar van verbouw: 2016

Mercedes-Benz Actros M 2640 6x4 trekker met Scheuerle 5-assige (semi-low loader), uitschuifbare dieplader in de kleuren van en met opschrift "van Grinsven BV"(schaal 1:87, bouwpakket, fabrikant Kibri). Dit model was eigenlijk grijs van kleur(van Grohmann Attollo), maar ik heb hem geschilderd in vergelijkbare (oude) kleuren van "van Grinsven BV". Mijn achterliggende gedachte was hierbij dat dit een mooie combinatie zou worden met de Liebherr LTM1160/2 telescoopkraan. De kraan komt dus op de dieplader te staan als zijnde "op transport". De dieplader heb ik nog een stukje langer gemaakt, anders kon de kraan er niet tussen. Verder heb ik nog verschillende toevoegingen gedaan.

Deze combinatie zal Van Grinsven BV niet hebben of hebben gehad. Dit omdat volgens de gegevens van Kibri de toegestane last van de dieplader 50 ton is en de kraan zelf weegt al 60 ton. Daarnaast zal deze Actros met zijn 290KW/394PK wellicht te licht zijn om deze combinatie te kunnen trekken. Ik denk dat je dan toch echt een zwaartransporttrekker moet hebben, maar misschien heb ik het mis.

Echter kon ik bij Kibri verder geen combinatie vinden die voor dit transport (door van Grinsven)beter zou passen dan deze, dus met een beetje fantasie...