Vierde uitbreiding olieraffinaderij

De vierde uitbreiding van de raffinaderij is eigenlijk een onderdeel van een grotere uitbreiding die erg veel tijd en werk kost.  Deze uitbreiding is wel bijna klaar en zal ook spoedig hier worden geplaatst. Maar omdat dit onderdeel nu al klaar is en op zich een zelfstandig onderdeel is, plaats ik deze nu al als een uitbreiding.

Dit betreft een bouwpakketje van een afvulstation van fabrikant Vollmer. Zo'n afvulstation wordt gebruikt om ketelwagens die brandstof vervoeren mee te vullen. In de tweede uitbreiding is ook al een afvulstation te zien, maar die is iets anders, wat ouder en al door iemand anders gebouwd. Dit station zal ongetwijfeld ook ouderwets zijn, maar ik vind het wel mooi en goed passen in het geheel.

 

De bouwbeschrijving                                                                                De onderdeeltjes uit de ramen gehaald, ontbraamd en klaar gelegd.

Ik begin met de bouw van het bedieningshuisje. Hierin zitten wel ramen met kozijnen, maar geen 'glas'. Dit heb ik zelf uitgeknipt uit een kijkvenster en aan de binnenkant gelijmd, best realistisch. Ook de bedieningskast rechts met hendels en kranen is hier klaar.

Dan het perron met het frame voor het bordes.                                       Het bordes en de bedieningskast zijn geplaatst.

Trapjes aan de zijkanten van het bordes en buizen die naar de kast lopen.                       De vulpijpen en slangen zijn in elkaar gelijmd...

...en hier zijn ze geplaatst.

Dan nog de relingen langs het bordes.                              Als dan het huisje en de schuine kanten zijn geplaatst is het afvulstation klaar.

Dit was even een leuk klein bouwprojectje tussendoor. Als je continue moet improviseren hoe je iets wil en gaat maken(zoals bij de grotere uitbreiding) is het wel weer eens leuk om te bouwen volgens een bouwtekening en met kant en klare onderdeeltjes. Dit heeft dan ook niet veel tijd en moeite gekost, hoewel dit eigenlijk wel een onmisbaar onderdeel is in het grote (raffinage)geheel.